NURETTİN BAY'IN HAYATI
(1962)
Giresun ili Şebinkarahisar ilçesi Tepeltepe köyünde orta halli bir ailenin
dört erkek ve iki kız çocuklu ailenin en büyük oğluyum ilk okulu tepeltepe ilköğretim okulunda bitirip
çok ufak yaşta İstanbul Yeşilköy de sıhhi tesisat ve kalorifer ustası olan halamın oğlunun yanında
yazları çırak olarak haftalıkla işe başladım kışları üç dört ay köyde ailemin yanında gidip
nisan ayı itibariyle tekrar İstanbul'a gelip işime devam ederken 1979 da aynı köyden olan eşimle
nişanlandım.1980 kasım ayında evlendim 1981 de büyük oğlum ERGİN dünyaya geldi 1982 de
1962/1 tertip olarak Balıkesir Edremit’te acemi birliğini tamamlayıp İzmir Şirinyer’de
as.iz.trf bölüğünden terhis oldum 1984 sonunda İstanbul Bahçelievler’de kiracı olarak 2 odalı
bir gecekonduda ikamet etmeye başladım.1985 te tek kızım NERMİN dünyaya geldi bu aralar bende
işimde uzmanlaşmaya devam ederken çok sürmeden kendi firmam olan BAYTES TİC. adında satış
ve montaj olarak Bahçelievler de faaliyete başladım.Kısa bir sure içinde ev sahibi oldum
bu dönemde amatörce yazmış olduğum şiirleri türküye dönüştürüp KARAHİSARIN PAZARI
adlı bandrolsüz’’DOSTA ÖZEL’’ kasetimi
çıkardım bir anda ilgi ve dikkatler üzerime yoğunlaşınca daha güzel şiirler yazıp kendimce
en iyi türküler yapmaya başladım 1995 te küçük oğlum İBRAHİM dünyaya geldi işlerim iyi
gidiyor artık resmi bir albüm yapmaya karar vermişken 1999’ta yaşanan 17 ağustos depremi ile hizmet
verdiğim inş. sektörünün durmasıyla ilgili satışlar ve işlerin durmasıyla albüm yapmayı
bırakıp dövizle borçlanıp ayakta durmaya çalışırken 2001 devalüasyon uyla 680 bin liradan
1.700 bine çıkan döviz kuru benim sonuma oldu iş yerimi arabamı evimi sattığımda geriye
üç beş yılda zor ödeyeceğim borç batağına saplanmış olarak gece gündüz çalışmaya devam ettim
bu dönemde oğlum ERGİN İN askere ve kızım NERMİN’ in üniversiteye gidişi benim en güzel türküm
Nasihat ederken oğul türküsü aynı anda bestelenmiş oldu. OĞUL, NERDESİN, KINALI KUZUM,DAĞLAR
DEĞİRMEN,NESLİHAN v.s derken bir hayli türküm albüm yapmaya hazırken ben ise borç batağından
kurtulmaya çabalıyordum ALLAHIMA ŞÜKÜR 2005 sonu borcumu bitirir bitirmez ilk işim albüm
yapmak olacaktı çevremdeki duyarlı
arkadaşlarımın yardımıyla YADELLER adlı albümümü piyasaya sürmüş oldum Allah ım bir kapıyı
kapayıp diğerini sonuna kadar açmış oldu sizlerin şahsıma türkülerime sesime verdiği bu destek
RADYO EKİNDEKİ programım düğün dernek festivallerde performansım beni inanılmaz motive etti
çok sürmeden uydudan yayın yapan Mavi Karadeniz tv de
KELKİT RÜZGARI adlı programın yapım ve sunuculuğunu üstlendim dört ay boyunca
Avrupa ya Asya ya sesimi duyurma fırsatı buldum daha sonra yine uyduda
olan İstanbul tv de VADİNİN SESİ programını
devam ettirdim.05-mayıs-2007 de AY GİBİ adlı albümle çok güzel bir geceyle 2 nci albümümü
sizlerin beğenisine sundum 07 mayıs 2007 de müzik marketlerde yerimizi aldık ilk klibim
olan neslihan 2. klibim klip oğul tvt de de mavi karadeniz tvde de dönerken son klibim
ay gibi TVT de ve MAVİ KARADENİZ’de görüntülenmeye devam ediyor siz değerli dost ve hemşehrilerim
bana olan ilgi ve alakası desteğini her zaman yanımda gördükçe aldığınız her albümün
sizlere türkü ve klip olarak geri döneceğinden şüpheniz olmasın ALLAH IMA ŞÜKÜR olsun bugün
oturduğum bir evim mutlu bir yuvam üç çocuğum ve sizler gibi candan samimi ve sıcacık
sevecen dostlarım var.
7 den 70 e küçük hayranlarım dan sevgimi büyüklerime olan saygımı ve hürmetimi esirgemeyeceğim….
Bu forumda yeni başlıklar açabilirsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız